Ledverlichting en dimmen

Ledverlichting en dimmen, het lijkt op het eerste oog vrij simpel. Je hebt dimbare ledverlichting met een dikke of dunne fitting, dimbare ledverlichting in de vorm van een spotje met een bajonet GU10 fitting, dimbare ledverlichting in de vorm van een spotje met een GY 6.35 steekfitting en dimbare ledverlichting met een led driver. 

Wij weten inmiddels na talloze testen in onze werkplaats dat veel van de dimbare ledlampen niet goed werken op verschillende dimmers. De lampen knipperen en/of zijn niet ver genoeg in sterkte terug te draaien. In enkele gevallen bleven de ledlampen nog een beetje branden nadat de dimmer was uitgezet.

''Ik kan mijn ledlampen niet goed dimmen" of "mijn ledlampen knipperen'' zijn populaire zoekopdrachten op Google. Consumenten hopen op internet de antwoorden te vinden maar merken dat daar de verhalen ook zeer verschillend zijn.

Zeker gezien het enorme aanbod van dimmers (inbouwdimmers, snoerdimmers en vloerdimmers) en het enorme aanbod ''dimbare'' ledverlichting is het de laatste jaren alleen maar ingewikkelder geworden. 

Tel daarbij de problemen ''rimpelspanning'' en ''piekspanning'' op en de irritatie bij het dimmen van ledverlichting wordt alleen maar groter.

Toch is het mogelijk om in de meeste gevallen tot een ideale dimbare match te komen. Wij hebben inmiddels de expertise in huis om uw problemen in de meeste gevallen op te lossen.

Neem uw dimbare ledlamp mee naar onze winkel of maak een foto van uw dimbare led hanglamp en wellicht kunnen wij zorgen voor een passende oplossing.

Team Withagen Verlichting